Persoonlijke effectiviteit

Wil je je gehoord weten en begrepen worden?

 

Als je merkt dat je anders over komt dan je zou willen, of je bereikt in de samenwerking met anderen niet je gewenste resultaat.., wanneer je je teveel laat leiden door je omgeving of je agenda of je hebt het gevoel meer op de inhoud te communiceren dan op de relatie, dan kan deze vorm van coaching je helpen.

In deze coachingssessies onderzoek je de kostbare verbinding met jezelf in relatie met je omgeving.

Ik werk op twee niveaus van professionaliteit, het niveau van de vaardigheden, het praktisch aanleren van nieuw gedrag alswel het niveau van jouw persoonlijkeid. Het verlangen naar een andere uitkomst in je interactie brengt een spanningsveld in je huidige situatie. Met deze situatie als vertrekpunt nemen we alle betrokken aspecten in de verschillende niveaus onder de loep.

Persoonlijkheid: Door middel van meditatie, coachingsgesprekken en zelfonderzoek werk je aan het vergroten van je bewustzijn op de patronen die je belemmeren, zodat je inzicht krijgt in de functie hiervan, jouw identificatie ermee en de achterliggende drijfveren. Dit helpt je om het patroon en de triggers ervan te gaan herkennen in al hun verschijningsvormen.

We werken ondermeer met grondings- en ademhalingsoefeningen en oefeningen in het maken van contact. Ze zijn gericht op aangaan en kunnen onderhouden van het betrekkingsniveau.

Resultaat is dat je meer gaat voelen wat dit patroon met je doet en waarom het je dient. Zo kan er meer begrip en ruimte ontstaan wanneer je van hieruit wil gaan reageren.

Vaardigheden: Door te oefenen en te experimenteren onderzoek je jouw mogelijkheden en leer je hoe je je grenzen kan verleggen. Je krijgt feedback op jouw (non-verbale) manier van communiceren en het effect ervan.

Deze sessies brengen je meer zelfbewustzijn, innerlijke rust en je gaat meer vrijheid voelen in je handelen; zodat je vanuit zelfwerkzaamheid andere keuzes kunt maken. Wanneer jij verandert, plukt ook je omgeving daar de vruchten van.

Neem contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aanleiding voor deze coaching kan zijn:

ster Beter willen samenwerken met collega's

ster Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

ster Feedback geven of ontvangen

ster Jezelf als expert profileren

ster Meer op de relatie willen communiceren

ster Omgaan met een lastige collega

ster Beter functionerings- of slecht nieuwsgesprekken voeren

ster Een conflict met een medewerker aangaan

persoonlijk