Presenteren

Wil je presenteren met impact en ontspannen kunnen spreken in het openbaar?
Wil je zorgen dat je boodschap effectief en duidelijk over komt?

Het geven van een presentatie is de dialoog aangaan met je publiek. Zo wordt de presentatie een gemeenschappelijke ervaring en kun je moeiteloos in het moment op je toehoorders reageren en je doelen bereiken.

Het aangaan van deze verbinding met je publiek vraagt dat je jezelf laat zien. We koesteren de overtuiging dat een harnas ons sterk maakt, maar het verzwakt juist onze kern. We zijn het sterkst in onze naaktheid, als we alle omhullende lagen durven te laten vallen, dan ziet het publiek ons echt zoals we zijn. Dat voelt kwetsbaar en geeft ook heel veel kracht.

Tijdens de sessies leer je in een veilige setting je eigen kracht ervaren en van daaruit te presenteren. Je zult zien dat je daarna heel andere reacties oproept. Met een echt mens willen anderen zich graag verbinden. Die geeft vertrouwen. Jouw voorbeeld werkt als een spiegel en roept daarnaast zelf ook meer echtheid op. Zo gaan vizieren open en worden strijdbijlen begraven en kom je gemakkelijker naar eenheid in belangen en commitment.

Samen gaan we op zoek naar wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. We bekijken de communicatiepatronen die je in de weg staan om een effectieve presentatie te geven. En naar datgene wat hieraan ten grondslag ligt. In een aanpak op maat gemaakt, op je lijf geschreven.

Wanneer de angel eenmaal is gevonden, gaan we meer in op vormaspecten. Hoe bereik je optimaal je doel? Hoe neem je je publiek mee? Welke vorm ondersteunt en bekrachtigt hetgeen je wilt overbrengen? Mijn theaterervaring helpt je om het podium te nemen. Zodat je met plezier tot jouw zeggingskracht komt.

Neem contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

tussenlijn-2

Pitch hulp

eerste hulp bij pitchen

Word je uitgenodigd om op korte termijn een pitch te houden voor een vergadering, op een opening, of bij het in ontvangst nemen van een prijs (gefeliciteerd!), dan help ik je graag praktisch en to-the-point: Bij het formuleren van je kernboodschap en hoe jij dit op jouw manier het meest krachtig kan overbrengen, tot hoe je om kan gaan met spanning en hoe je houding, stem en de ruimte gebruikt.

In korte tijd een flinke dosis persoonlijke ondersteuning, zodat je met zelfvertrouwen het podium pakt!

Presentatietraining
Met Presence meer Impact

In deze training met maximaal 6 deelnemers leer je hoe je vanuit rust en jouw kracht voor een groep kan staan en je verhaal kan vertellen. Je leert interactie aan te gaan en weet hoe impact te maken. 

Volgens de 5 stappen methode leer je een presentatie met impact te geven. Met een duidelijke kernboodschap en een doel, afgestemd op en in contact met jouw doelgroep. Deze training bestaat uit twee dagen en een individuele sessie. Graag vertel ik je meer als je vragen hebt!

Aanleiding voor presentatiecoaching kan zijn:

ster Breedsprakigheid

ster Presentatieangst

ster Te snel spreken

ster Uitblijven van respons

ster Omgaan met weerstand

ster Teveel vakjargon

ster Afhakend publiek

tussenlijn-2

Mediatraining

In een twee daagse training, word je, door twee ervaren trainers, klaargestoomd om met de verschillende media om te gaan. Je leert doelgericht regie te nemen in zowel schrijvende pers en radio en televisie- interviews. Er kan desgewenst een module Sociale Media ingepland worden.

De training gaat uit van een heldere visie op media-communicatie. Je leert onder andere:

  • zelfbewust, autonoom en inspirerend te presenteren met hun eigen authentieke stijl in tekst en beeld
  • direct om te gaan met een journalist door tijdens de training een afspraak te maken
  • de laatste mogelijkheden op het gebied van “social media”.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

In korte tijd een flinke dosis persoonlijke ondersteuning, zodat je met zelfvertrouwen het podium pakt!

tussenlijn-2

Coachingstraject

Kom je in het presenteren vaker dezelfde thema’s tegen als bijvoorbeeld:

  • podiumangst,
  • niet uit je woorden kunnen komen,
  • te snel en te hoog praten,
  • het gevoel te hebben geen contact te hebben met je toehoorders,
  • weinig ruimte durven innemen,

dan kijken we in een aantal sessies naar je communicatiepatronen en de onderliggende overtuigingen. Door verschillende oefeningen ervaar je direct het effect van jouw manier van communiceren; het effect op jezelf en wat het doet in het contact met de ander. Heb je een gezonde dosis interesse en ben je bereid tot dit persoonlijk onderzoek, dan brengen deze sessies je een basis voor een duurzame interne verandering.

tussenlijn-2