Bol
Ster medium
Ster klein

Wat sterk is in jouw aanpak is dat je het de medewerker in eerste instantie zelf laat bedenken. Hij of zij ‘doet zijn riedeltje’, jij ziet wat natuurlijk is voor de persoon en van daaruit ga je bouwen. Je geeft de medewerker punten waar hij of zij over na moet denken: hoe kom je over, wat wil je eigenlijk zeggen, kan het korter/scherper, ben je bewust van je lichaamstaal enzovoort. Op die manier blijft het een eigen presentatie of pitch maar wel stevig gefinetuned. Daarnaast werk ik altijd heel prettig met je samen.

Je bent deskundig en toegankelijk en begeleidt de medewerker met humor en ontspanning.

 

Joyce Groen,

communicatiemedewerker TNO Industrie

Alexandra weet je in haar persoonlijke coaching sessies bij je innerlijke kompas of raadgever te brengen; de essentie bij alles wat je doet en kiest, zowel zakelijk als prive. Ze biedt rust en vertrouwen en toont oprechte interesse, waardoor je volledig tot jezelf kunt komen.

Enorm waardevol en inspirerend. Dank je wel!
 

Sijntje Widlak, salesmanager Sanofi Genzyme

1-BLOB BLAUW-10
Alexandra helpt je op een effectieve manier je ‘presence’ te vergroten vanuit een groter zelfbewustzijn.

Marc van den Berg COO investment management PGGM

Alexandra heeft mij geleerd om vanuit mijn eigen kernwaarden een presentatie te geven die een ander bereikt,waardoor er interactie en verbondenheid tussen jezelf en het publiek ontstaat.

Kees van Putten,

Projectmanager Proficiency Testing bij DUCARES B.V.

Lieve Alexandra, wat heb ik ongelofelijk genoten van de driedaagse presentatie training. Het begon aan het Vondelpark met een zeer emotionele sessie waarin ik samen met jou op zoek ging naar mijn blokkades. Toen we deze vonden, leerde je me hieromheen te geleiden en meer te vertrouwen op mijn eigen kennis. Heel makkelijk en zo voorspelbaar maar blijkbaar moeilijker dan ik dacht. Je leerde me echt te voelen. In sessie twee gingen we aanvoelen hoe we de spanning en stres tijdens presentaties konden omzeilen. Wat een openbaring om te ervaren dat dit gewoon echt mogelijk was, door mijn lichaam heel goed aan te voelen en te weten waar blokkades zaten, waarom ze er zaten en hoe je ze kon omzeilen op momenten dat het spannend werd. Tijdens sessie drie maakte je het nog spannender, we gingen samen het theater in. Hier moest ik echt aan de bak. Wat was het spannend, want je trok me uit mijn comfortzone, imponeerde me en daagde me uit. Dit om mezelf los te krijgen en mijn kracht te laten inzien. Ik kan enthousiasmeren als de beste en ben een kampioen in het praten over zaken die me passioneren en me drijven in het leven. En laat dat nu net mijn werk zijn❤.

Lieve Alexandra, hier sta ik dan 5 jaar later en nog elke dag haal ik alles naar boven wat jij me leerde. Mede dankzij jou, sta ik op dit moment, met alle tegenslagen die ik voor mijn kiezen heb gehad, nog steeds rechtop. Ik voel me sterker dan ooit. En dit is oprecht mede door jouw bijeenkomsten. Een van de laatste puzzelstukjes was je voor mij. Maar wauw, wat heeft het me veel gebracht. Kus

Chantal Voets, docent Arcus College

1-BLOB BLAUW-10
Alexandra heeft mij in twee uur tijd en online (!) geleerd hoe ik goede pitches kan geven. Ze heeft me een stappenplan laten zien waardoor ik makkelijk verschillende pitches voor verschillende doelgroepen kan samenstellen uit de teksten. Het was heerlijk samen werken: Alexandra is rustig, heel prettig in de omgang en een kei in haar vak!

Caroline Schippers, (Team)coach bij Free your potential

Alexandra kan je prima helpen je presentatievaardigheden te vergroten. Duidelijk, met voorbeelden en met humor. Ze stimuleert je je presentatie-repertoire te vergroten zonder je jezelf te verliezen in een “kunstje”. Een aanrader.

Peter van Alphen, CEO Holland Metrology ten tijde van de coaching

Bol
In mijn functie van manager van een business unit kwam het regelmatig voor dat ik een toespraak moest houden voor een grote groep mensen. Ik merkte dat ik al snel in dezelfde valkuil trapte: een reeks feiten op een vlakke toon uitgesproken, waardoor ik de aandacht al snel kwijtraakte. Alexandra heeft me geleerd dat een goede voorbereiding een belangrijk onderdeel is, maar ook dat een speech pas overkomt op het moment dat er een verbinding ontstaat tussen spreker en toehoorders. In een aantal praktische sessies ben ik er met Alexandra achter gekomen wat specifiek voor mij werkt. Ik grijp nog regelmatig terug op deze lessen en kijk met veel plezier terug op de zeer persoonlijke benadering van Alexandra.

Pieter Elands, Business unit manager bij TNO ten tijde van de coaching

Mijn zelfpresentatie versterkte door met Alexandra te onderzoeken hoe meer aanwezig te zijn in een bepaalde situatie en hoe dat effectievere communicatie met zich mee brengt. Alexandra vraagt mooi door, ik ervaar haar als een krachtige, wijze en zachte vrouw die haar vak verstaat om de ander te laten groeien.

Karin van Leeuwen, tijdens een loopbaancoaching, 2019

Ik heb bij Alexandra gedurende een aantal maanden individuele training gevolgd. Ik denk dat ik in een groepstraining niet de stappen had durven zetten die ik nu gezet hebt. Ik ben me veel beter bewust van hoe ik communiceer en wat ik wil overbrengen. Ik interacteer makkelijker met mijn omgeving, heb veel meer zelfvertrouwen en veel minder last van schaamte. Ben waar nodig duidelijker aanwezig.

Jan Brouwer, TNO directeur Energie

Alexandra laat je ervaren hoe de inhoud van je presentatie en je uitstraling bijdragen aan de connectie met je toehoorders. Ik heb geleerd dat juist deze verbinding de sleutel is tot een aansprekende presentatie.

Yvonne Meertens,
Onderzoeksfunctionaris GGD B-ZO

De training Met Presence Meer Impact heeft me geholpen effectiever te worden in mijn presentaties.

Deze training dwingt je dieper stil te staan bij verschillende aspecten van presenteren, wat uiteindelijk meer oplevert in wat je wil overbrengen. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen en ook flexibiliteit als er tijdens een presentatie iets anders gaat dan gepland.

In een open sfeer, met leuke opdrachten heb ik veel opgestoken door hier gezamenlijk op in te gaan. De persoonlijke sparringstijd vond ik erg waardevol, omdat je hiermee net dieper in kan gaan op het aspect waar jij in wil groeien.

Dank je wel Alexandra

Puck van den Brink, Onderzoeker en adviseur nationale veiligheid bij TNO D&V

Je was er helemaal voor me. Ik vond je manier van werken heel aangenaam. Ik zit eigenlijk bijna altijd in de rol dat ik anderen (bege)leid. Het was een verademing om nu eens begeleiding te ontvangen. Bovendien is je inzet en betrokkenheid heel plezierig: je was er helemaal voor mij. Dat is een talent van je. Met weinig mensen heb ik de ervaring me zo snel verbonden te voelen. Dat is bijzonder en mooi

 

Rob Weterings bij TNO

ten tijde van de coaching

Winkelmandje