Wie ben jij?

Beste lezer,

ik heb beloofd bij je terug te komen op het thema Jij als Spreker, aansluitend bij tip 4 in de tips (te verkrijgen via de site).

Jij als spreker, met jouw verhaal, met jouw verlangen om je eigen verhaal te vertellen; om woorden te kunnen geven aan wat jij te zeggen hebt: om te spreken vanuit jouw missie: Wat heb jij te brengen in deze wereld? 

Het zal in het begin wat kwetsbaar voelen om je eigen drijfveren te benoemen en de vertaalslag te vinden naar het onderwerp van je presentatie; eenmaal op de bühne geeft dit kracht omdat de waarheid belicht wordt en tot zijn recht komt. Je raakt meer bevlogen en er is geen speld tussen te krijgen.

Wanneer je als toehoorder getuige bent van een persoonlijk verhaal doet dit direct aanspraak op je eigen waarden. Het raakt een andere snaar dan een overdracht over feiten. Je raakt betrokken en verbind je makkelijker met zowel de persoon als het onderwerp. 

Ik denk dat het belangrijk is dat we weten wat ons talent is, dat we van hieruit kunnen werken en leven en ons aandeel kunnen leveren. En dat we dit kunnen inzetten om verschil te maken, juist nu: in deze tijd van beweging en chaos op veel fronten in de wereld waarin oude paradigma’s worden opgeschud en nieuwe persoonlijke en kleinschalige initiatieven meer grond vinden.

Durf jij te delen over je missie, je idealen, je waarden en punten van zorg of aandacht? Heb je de moed hierin te laten zien wat je werkelijk beweegt, en durf je van achter je rol als professional tevoorschijn te komen en vanuit je hart te spreken?

Want als jij praat, wie spreekt er dan?

Met dit schrijven spoor ik jou en ook mezelf aan. 
Ik breng verbinding; ik wil hart en hoofd verbinden. Ik wil  mensen verbinden. Ik wil mijn en jouw passie taal en expressie kunnen geven. Ik wil een ruimte creëren waarin er mogelijkheid is tot dialoog waarin we ons kunnen laten raken. Om in contact te kunnen ervaren wie we zijn, met onze verschillen en met onze overeenkomsten. Is dat soft of naïef? Nee, ik denk dat het hoog tijd is en nodig

Want als verbinder zie ik graag meer verbinding in de wereld, waar zich nu zoveel afgescheidenheid laat zien. Dit spiegelt mijn eigen afgescheidenheid en confronteert me met mijn handelen, want kan ik mijn eigen akeligheden met compassie zien?
Dit motiveert me en geeft me de moed nieuwe stappen te zetten, zoals dit schrijven. Reden te meer om mijn verhaal met jou te delen. En help ik jou graag om vanuit je inspiratie, met jouw moed, jouw verhaal te kunnen brengen.

Dit is mijn verhaal, wat is het jouwe?
As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same Marianne Williamson

– Marianne Williamson –

Winkelmandje