In een intake gesprek deze week zei mijn coachee:

“Als ik voor een groep sta lijkt het net alsof er een deel van mij er niet bij is.”

Zij beschreef hoe ze de spanning ervoer om te praten vanuit haar expertise. Ze was gevraagd haar collega’s te informeren over een bepaalde zaak.  En zag daar nu al erg tegenop. Ik ga samen met haar aan het werk om haar haar kracht te laten ervaren in zo’n voor haar, stressvolle situatie. Hoe ze wel volledig aanwezig kan blijven op het moment dat ze voor haar collega’s staat en haar verhaal gaat vertellen.

Ik ben ervan overtuig dat een goede voorbereiding het halve werk is, en dat je na het formuleren van je missie, je kernboodschap en weten hoe je de verbinding kunt maken met je publiek, dit al veel onrust kan wegnemen.

En toch is er dan die spanning die terplekke opkomt wanneer je alle ogen op je gericht ziet. Hoe kan je aanwezig blijven en de rust en ruimte creeeren om het contact met jezelf te blijven voeden, zodat je adequaat kunt reageren in het moment?

Mijn naam is Alexandra Janssen en ik werk sinds 2006 als presentatiecoach. Ik laat me inspireren door mijn theaterachtergrond, trainerschap en diverse meditatietechnieken. Graag begeleid ik je in hoe jij vanuit je Kracht en Ontspanning jouw verhaal kan brengen. Hoe je dit met impact en – niet te vergeten plezier! brengt.

Winkelmandje